Bil, Familiebil?2 biler? Hvilken bil?

Det med bil er ikke enkelt. Man må ha det, men det koster jo fletta! Og enklere blir det ikke etter hvert som familien vokser.

Bil var noe av det første som dukket opp som samtaleemne her i huset når det ble klart at barn nr 3 var på vei. Da hadde vi en Ford Mondeo stasjonsvogn som var noen år gammel og som det var litt problemer med, samtidig med at vi leaset en Audi A3 som bil nr 2. Men leasingavtalen på Audien ville gå ut rett før 3. mann skulle bli født, og Mondeoen var for trang bak til 3 barneseter. Og i tillegg var vi helt avhengige av å ha to biler. Så da var det tid for å bytte bil. Tilbudet vi fikk på å kjøpe ut Audien etter endt leasingperiode syns vi var altfor dyrt, så det ble ikke aktuelt å beholde den.

Familiebiler med 3 hele seter bak ble studert, vi må jo ha plass til 3 barneseter. Og vi trenger plass til bagasje. Ikke minst barnevogn. Ford C-max, Ford S-max, VW Touran, Opel Zafira og andre i samme klasse blir vurdert. Men med dårlig erfaring med det lokale Ford-verkstedet og etter å ha sammenlignet pris bestemmer vi oss for VW Touran. Og er så heldige å finne en pent brukt som vi får på plass før vi må levere Audien, til og med en 7-seter, slik at det også er mulig å få med et par kompiser i bilen ved behov. Det gir også økt fleksibilitet i forhold til evt. bagasje da alle setene kan legges ned/tas opp hver for seg. Vi er kjempefornøyde, Touran er romslig inni, men uten å være for stor ellers. Går fortsatt fint å parkere i trange parkeringshus!

Men så har vi plutselig 2 store biler. Unødvendig. Og i tillegg brukte Mondeoen ganske mye drivstoff. Likevel tar det oss nesten 2 år før vi får byttet den ut. Mest pga økonomi. Men da er diskusjonen igang igjen da. Hva slags bil skal vi ha? Hvor mye skal den koste? Det sistnevnte er det ikke alltid enighet om her i huset, mannen har litt høye krav til bil som ikke stemmer helt overens med hvor mye penger jeg syns vi kan bruke på bil. Ikke var det mye å få for Mondeoen i innbytte heller lengre.

Vi tråler markedet for småbiler. Vurderer Citroëng C1, men finner ut at den blir døyt liten, vi er avhengig av å kunne få med alle 3 ungene ved levering/henting i barnehage/skole. Hyundai i20 prøves også. Men så finner mannen en som selger pent brukte VW Polo rimelig. Og får overbevist meg om å gå for den. Men rimelig??? Prisen er selvfølgelig uten vinterdekk, kun stålfelger osv, så alt i alt overskrides budsjettet en del ja....

Men det er en fin bil, grei å kjøre og den er gjerrig på drivstoff. Og med fortsatt 2 år igjen på nybilgarantien bør den ikke koste oss så mye mer de nærmeste årene. Og fin er den også.Faktisk fortsatt plass til beina i framsete selv med bakovervendt barnesete bak. Riktignok må eldstemann sitte uten barnesete/pute om alle skal få plass bak, men det er også kun aktuelt en sjelden gang til/fra skolen, en kort tur hvor høyeste hastighet er 50 km/t. Alternativt kan han sitte i sete forran, siden airbag enkelt kan kobles fra.

Noen som trenger tips om familiebiler? Bare å spørre, føler jeg kan det meste nå....

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits