Hvem skaper tidsklemma?

Jepp, tidklemma blir dagens tema. Egentlig hadde jeg planlagt å skrive om noe helt annet, men etter en hektisk dag der leksene til eldstemann nesten ble glemt (godt han ikke bruker mer enn 10 min på dem, kom på det når han var på vei i seng), er tankene mine tilbake ved et stadig tilbakevendende tema. Tid.

Jeg har alt jeg ønsker meg her i verden, utenom nok tid. Jeg har 3 fantastiske barn, en mann jeg elsker, en jobb jeg trives i, gode venner, et greit hus med perfekt beliggenhet. Jeg skulle bare hatt minst dobbelt så mye tid. Og med det mener jeg nok helst fritid. Tid til å gjøre de tingene jeg aldri får tid til, de tingene jeg ikke klarer å prioritere. Mer tid til å lese for ungene, og til å spille spill med dem. Mer tid til å lese bøker, til strikketøy, søm og annet håndarbeid. Mer tid til trening. Og jeg kunne virkelig trenge mer tid til husarbeid også. Og tid til å dra på shopping. Lyder det kjent? Men hvem skaper tidsklemma? Eller kanskje jeg heller skal spørre: hvem kan gjøre noe med tidsklemma? Jo, bare du selv. For i bunn og grunn handler det om prioritering. Hva er viktigst for deg.


Jeg tar meg stadig i i lure på hva jeg kan gjøre for å redusere tidsklemma. Flere tiltak er allerede igangsatt. Jeg jobber redusert, 85% + overtid. En dyd av nødvendighet for å få hverdagen til å gå opp sånn nogenlunde i de periodene mannen reiser i jobben, sånn som nå. Men jeg ser at jeg gjerne skulle redusert det mer. Jeg har faktisk mulighet til å gå ned til 80%, hadde det som klausul når jeg tok jobben. Må si at jeg vurderer det sterkt. (jeg startet på 90%, så jeg kryper stadig nedover...)

Andre tiltak er at vi prøver å handle mat og dagligvarer en gang i uka. Jeg prøver også å handle inn flere bursdagsgaver og ha de liggende sammen med gavepapir og kort, for å slippe stresset når en av ungene kommer hjem med bursdagsinvitasjon. Og sammen med mannen prøver jeg å finne tid til trening uten at det skal gå utover ungene. Mannen trener før jobb 2 dager i uken, det gir meg større frihet til å trene på kveldene, når ungene er i seng, selv om det betyr at jeg må gjøre 3 unger klar alene på morgenen. Vi har også bestemt at ungene bare får være med på en fritidsaktivitet hver, og at de må være minst 5 år før de kan begynne med fritidsaktiviteter. 7-åringen spiller bare fotball. Men når det nå er treninger 2 dager i uka, og kamper på en 3. dag annenhver uke, så er det allerede et mareritt å få det til å gå opp. Det blir mye raske middager, og småbrødre som stadig må være med på trening eller kamp. Stress fordi jeg må få hentet unger tidlig de dagene. Kanskje burde vi kuttet ut fotball med tanke på hvor mye tid det spiser opp for familien. Men når vi ser hvor stor glede han har av det, fysisk aktivitet, lagspill og vennskap... Nei, da får vi heller prøve å løse det.Så da blir det mindre trening for oss voksne. Hobbyer blir lagt på hylla for en periode. Og kanskje blir påbygging av huset utsatt for å kunne gi mulighet til å jobbe litt mindre i en periode, Og mens storebror trener prøver vi å bake inn kvalitetstid med småbrødrene. Lekser blir gjort mens mens middagen lages, og i helgen får vi tid til å spille kort med ungene. Og når ungene er i seng og det som MÅ gjøres av husarbeid er gjort, dumper vi slitne ned i sofaen mens vi tenker på alt det vi burde gjort. Og det blir jo ikke bedre med årene. Over sommeren er det en til som ønsker å begynne på barneidrett. Oh yess. Og her sitter jeg og tenker på badet som burde vært vasket, og på hvordan jeg skal få neste uke til å gå opp. Da har jeg nemlig en 2-årskontroll på helsestasjonen og en foreldresamtale i barnehagen å presse inn også, og jeg har vært gal nok til å bestille meg time hos frisøren. I tillegg til 3 dager med fotball. Godt jeg har noen overtidstimer tilgode på jobben. Og takk og pris for flexitid!!

Har du noen gode råd for å redusere tidsklemma?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hyggeligkaos

hyggeligkaos

35, Tønsberg

Mitt navn er Kirsten, jeg er 35 år, oppvokst i Nord-Østerdalen men nå bosatt i Tønsberg. Jeg er gift, og har 3 herlige sønner født i 2005, 2007 og 2010. Mine interesser er familien, hus og hjem, strikking, baking og mye annet. Hverdagen i en familie på 5 er hektisk. Og til tider kaotisk. Men det er et hyggelig kaos som jeg ikke ville vært foruten!

Kategorier

Arkiv

hits