Skal ikke gutter pynte seg?

Det er det samme marerittet hver gang. Enten det er jul eller 17. mai, eller resten av året for den saks skyld. Resten av året er det faktisk enda verre.

Hva jeg snakker om?

Å finne pentøy til gutter.

Til jenter kan man få kjøpt utallige kjoler i alle tenkelige farger, fasonger og prisklasser hele året.

Til gutter derimot... Prøv å gå innom en vanelig kjedebutikk. Se først hvor mange kjoler du finner til jenter. Prøv så å finne pentøy til gutter. Er tidspunktet i nærheten av 17. mai eller jul, kan det være at du er heldig å finner noe. Men bli ikke overrasket om du ikke finner noe som helst. Og å få kjøpt noe så enkelt som et slips er ikke enkelt i det heletatt. De selger gjerne sammen med skjorte, eller sammen med hel dress. Om du da først klarer å finne en butikk som har barneslips i det heletatt. Som guttemamma så føler jeg meg rett og slett diskriminert. Utvalget av gutteklær er utrolig mye mindre enn jenteklær. Handler vi mindre klær til gutter? Eller hva er det som gjør dette? Har ikke gutter rett til et godt utvalg av klær? Hvorfor må jeg som guttemamma lete i mange butikker for å finne noe som er ok, mens man til jenter kan velge og vrake i masse fint og veriert i alle butikker?

Det som finnes av pentøy til gutter er gjerne enten full dress (gjerne solgt i sett med skjorte og slips inkludert) eller bunad/festdrakt. Å få kjøpt en penbukse er ikke lett. Skjorter kan man av og til være heldig å finne. Men jakke/cardigan/pengenser er ikke så lett å finne. Det virker som det ikke er noen mellomting for gutter. Enten er man fullt oppstaset i dress/festdrakt, eller så er det dongri og hverdagsklær. Og dressene er gjerne ganske dyre. Man kan fint finne en penkjole til jenter til 200 kr, man får ikke en dress til 200 kr.

Det er heller ikke så ofte man pynter seg så mye at dress er aktuelt å bruke. Hva med alle de gangene man bare vil pynte seg "litt", som f.eks. i bursdager? Skal ikke gutter pynte seg? Hvis dongribukse og T-skjorte (som fort blir bursdagsantrekk i sommerhalvåret) er penklær, hva er da hverdagstøy? Jeg bare lurer jeg.

Det er nå 5 dager til 17. mai-antrekket må være klart. Vi er klare (sånn bortsett fra et slips), men jeg regner med at mange skal ut på leting etter antrekk i morgen. Jeg ønsker dere lykke til!

2 kommentarer

Hilde

12.05.2012 kl.09:20

aaaaaaah... dette hjertesukket kunne like godt kommet fra meg.....

Har en gutt på snart 9 år.. og i tilegg til at det er lite utvalg har jo han meninger om hva han vil ha på seg så klart.... Og hans meninger passer sjelden med utvalget.. noe som ikke gjør det så mye enklere liksom.. I tillegg til at det nå nærmer seg 17.mai skal vi i bryllup i august.. Så tenkte å finne noe nå som han kan bruke da også.. men har så langt ikke lyktes.. Håpet egentlig på en penbukse kanskje.. for skjorte har han egentlig.. Må nok ta nok en runde i dag... Penklær og fotballsko står på planen til storegutt i dag. Siden barne-cupen her starter på mandag og skoa er trange.....

God lørdag!

Torunn

13.05.2012 kl.19:37

Helt enig - det er helt håpløst!! Jeg har ergret meg i mange år! 17.mai har latt seg løse i endel år med bunad, men de siste årene har han ikke villet det lenger heller. Nå har han heldigvis blitt så stor at da vi skulle i bryllup for litt siden passet han inn i de minste dressbuksene på Dressmann. Så i år blir det dressbukse, dressjakke, kuul DC t-skjorte og Converse på 17.mai for min snart 13åring :)

Skriv en ny kommentar

hyggeligkaos

hyggeligkaos

35, Tønsberg

Mitt navn er Kirsten, jeg er 35 år, oppvokst i Nord-Østerdalen men nå bosatt i Tønsberg. Jeg er gift, og har 3 herlige sønner født i 2005, 2007 og 2010. Mine interesser er familien, hus og hjem, strikking, baking og mye annet. Hverdagen i en familie på 5 er hektisk. Og til tider kaotisk. Men det er et hyggelig kaos som jeg ikke ville vært foruten!

Kategorier

Arkiv

hits