Vikinger, Eifeltårnet og Star Wars

Det er deilig med helg. Litt bedre tid. Tid til å finne på noe.

I dag tok vi med oss en kompis av eldstemann og dro alle sammen inn til brygga i Tønsberg. 5-åringen er interessert i vikinger for tida, og da passet det bra å ta en tur for å se på kopien av Osebergskipet, som nå straks er ferdig. Det skal sjøsettes når Kongen og Dronningen besøker Tønsberg 20. juni.Spennende både for store og små å følge byggingen, og vi gleder oss til å se det helt ferdig.

Videre gikk turen over kanalen til en lekeplass som ligger rett ved kanalen. Der mente 5-åringen at han klatret til topps i Eifeltårnet. Og jeg må jo si meg enig i at det var en viss likhet.Og selv om det blåste riktig så kaldt så kunne vi jo ikke la være å gå innom isbaren som ligger rett ved, med ekte, italiensk is.... Nam!

Vi kan med andre ord trygt anbefale en tur bryggelangs i byen vår. Flott både for store og små.

Vel hjemme ble det lunsj, og så fikk gutta tiddet til seg en kjeks hver fra lørdagens bakst.

Jeg var nemlig så heldig at en mann fra UPC kom på døra med pakke til meg. Tok litt tid før jeg husket hva det var. For en uke siden bestilte jeg kakeformer, nemlig disse:

Fra Cheapcookiecutters. Og de måtte jo selvfølgelig prøves med det samme! Så jeg fant en enkel oppskrift på Vaniljekjeks som jeg prøvde.

Vaniljekjeks

1 kopp mykt smør

1 kopp sukker

1 egg

1 1/2 ts vaniljeekstrakt (evt. vaniljesukker, bruk da litt mer)

3 kopper hvetemel

1 1/4 ts bakepulver

Smør og sukker røres hvitt og luftig. Rør inn egget, vanilje og mel iblandet bakepulver litt etter litt. Deigen blie ganske fast. Sett den kjølig ca 1 time før du ruller ut deigen og stikker ut kjeks. stekes ved 190 grader i 7-8 min (jeg stekte de i nesten 10 min, men ovnen min er ikke helt god..)Det ferdige resultatet ble riktig så populært, både hos våre gutter og resten av gutta i gata. ;) Riktig gode ble de. Men formene kan jo med fordel brukes til sunnere kjeks også, havrekjeks e.l.

Og om man virkelig skulle ha lyst til å gjøre enda mer ut av det, f.eks. til en bursdag, kan man slå seg løs med frosting som på bildet nedenfor.Jeg er dog litt bekymret for at årets pepperkaker kan bli lite julete...

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hyggeligkaos

hyggeligkaos

35, Tønsberg

Mitt navn er Kirsten, jeg er 35 år, oppvokst i Nord-Østerdalen men nå bosatt i Tønsberg. Jeg er gift, og har 3 herlige sønner født i 2005, 2007 og 2010. Mine interesser er familien, hus og hjem, strikking, baking og mye annet. Hverdagen i en familie på 5 er hektisk. Og til tider kaotisk. Men det er et hyggelig kaos som jeg ikke ville vært foruten!

Kategorier

Arkiv

hits