Harry Potter!

Jeg er veldig opptatt av de gode stundene i hverdagen.

Å sette seg ned og kose seg sammen med ungene, selv om man kanskje egentlig ikke har tid.

Samtidig er jeg opptatt i at ungene skal bli glade i å lese bøker. Både fordi det finnes en utrolig verden som man kun får tilgang til via bøker, en fantastisk fantasiverden!

Og samtidig danner lesing grunnlaget for all læring. Er du flink å lese har du et godt utgangspunkt for å lære alt du vil, og alt du må.

7-åringen i huset har lært å lese i vinter. Nå gjelder det å få han interessert i å lese, interessert i å lese mest mulig. For øvelse gjør mester.

Knepet er å vise fram litt av den spennede bokverdenen som finnes.

Selv er jeg så godt som alt-etende når det gjelder bøker, jeg har alltid lest mye. Men jeg er ekstra svak for fantasy-sjangeren. Flykte litt inn i fantasiverdener.

Derfor har jeg lenge gledet meg til å kunne lese Harry Potter sammen med ungene. Så når 7-åringen kom i kontakt med Harry Potter-verdenen via Lego-spill og begynte å spørre om å få se filmene (noe som er uaktuelt forløpig, filmene er litt skumle for en 7-åring som i tillegg ikke klarer å lese undertekster ennå), tenkte jeg at vi kunne jo prøve å lese første boka og se om det fenget.

Og gjett om det fenget! Nå må det leses hver kveld, og vi er allerede godt igang med bok nr 2.

5-åringen har også sneket seg til å høre på litt, men det er tydelig at det er litt for tidlig for han, han mister fort interessen. Men 7-åringen sitter klistret!

Så lesestunden har virkelig blitt dagens høydepunkt for oss nå, selv om jeg selfølgelig både har lest bøkene og sett alle filmene tidligere.

Men det er en fantastisk verden å vise 7-åringen.

Så får vi se etter hvert når han begynner å bli klar for å se filmene. De første filmene er jo ganske "snille", men skal love at det er mange år til han får se de siste filmene i serien ja...

Men i mellomtiden kan han leke med Harry Potter lego, og spille Harry Potter Lego-spill på xbox (Det har han nemlig bestemt seg for å kjøpe for noen av bursdagspengene sine.Og kanskje også mamma sniker seg til å spille litt... ;)

3 kommentarer

Petrus og Petrine

01.06.2012 kl.17:15

Heisann, og god fredag!

Hos oss har bøkene blitt lest som høytlesning, tiåringen har lest de selv, og vil gjerne lese de på engelsk.

Så de har slått an her og :)

Ha fin, fine lesestunder !

Ellen

01.06.2012 kl.18:29

Så fint å gjøre ting som liten og stor koser seg skikkelig med. Ja det er disse øyeblikkene som aldri kommer tilbake. Finfin helg til deg Kristen!

Ellen

Pia

03.06.2012 kl.21:34

Helt enig i at bøker og lesing er viktig! Blir ungene glade i å lese, får de det enklere på skolen, ihvertfall faglig sett:)

Skriv en ny kommentar

hyggeligkaos

hyggeligkaos

35, Tønsberg

Mitt navn er Kirsten, jeg er 35 år, oppvokst i Nord-Østerdalen men nå bosatt i Tønsberg. Jeg er gift, og har 3 herlige sønner født i 2005, 2007 og 2010. Mine interesser er familien, hus og hjem, strikking, baking og mye annet. Hverdagen i en familie på 5 er hektisk. Og til tider kaotisk. Men det er et hyggelig kaos som jeg ikke ville vært foruten!

Kategorier

Arkiv

hits