Ferieplanlegging: Camping!

Det er juni, sommer, og på tide å planlegge sommerferien.

Siden vi var i Disneyland Paris i mars, er en god del av årets feriekasse brukt opp alledere. Så vi kan ikke tillate oss de helt store sprellene i år. Det vi hadde snakket om var rett og slett å ta med oss telt på tur igjen. Sommeren for to år siden hadde vi nemlig en flott miniferie med alle tre ungene i telt i Sverige. Da var minste mann bare baby.

Vi har et 5-manns telt, men allerede for to år siden snakket vi om at vi egentlig burde hatt et telt som er litt større. For litt mer comfort, spesielt når været ikke er helt på topp. Så når jeg kom over et innlegg om luksuscamping på foreldremanualen, ble jeg enda mer inspirert til å se om vi kunne finne et nytt telt for årets turer, og ikke minst for neste sommer hvor vi planlegger 1-2 uker i Danmark. Det er mye penger å spare på å bo i telt framfor å leie hytter, samt at man har en utrolig fleksibilitet til å kunne reise hvor man vil akkurat når man vil!

Mannen ble også med på tanken om nytt telt med det samme, så vi begynte å lete. Vi hadde Outwell-telt fra før, og var godt fornøyd med det. Og de har et fantastisk utvalg.

Vi ønsket oss 3-rom og kjøkken. Høres kanskje råflott ut, men vi er nå tross alt 5 personer og trenger litt plass. Det teltet vi falt for var Hartford XL. Med gulvteppe i midtrommet.Vi bestilte teltet fra utlandet, mye billigere der enn i norske butikker, selv medregnet frakt. Det er ikke toll på telt.

Vi jakter også på campingbord og stoler, som er funksjonabel og samtidig tar liten plass når det slås sammen. Vi skal tross alt ha plass til alt inni en Touran. Heldigvis har vi skiboks, så kan få plass til telt og soveposer der.

En liten bordgrill skal vi også kjøpe. Sammen med primus fungerer det greit til deilige sommermiddager på tur!

Vi gleder oss! Hvor vi skal dra i sommer er ikke helt bestemt, vi ser an været. Men jeg kunne tenke meg å prøve Bø Sommerland. Kanskje tar vi med teltet og tar en liten omvei på veien når vi skal besøke min familie i Nord-Østerdalen også. Telt gir mange muligheter.

I neste innlegg kommer noen tips for dere som skal kjøre langt med barn i bilen, det har vi masse erfaring med siden vi har familie langt unna.

 

 

4 kommentarer

Hilde

10.06.2012 kl.20:34

Camping er koselig ferie! Har veldig lyst til det jeg også. Da må vi også ut på telt-shopping. For det vi har er litt lite for mange dager på tur..

Monica

11.06.2012 kl.10:30

Camping er bare å anbefale, lykke til med telt :-) Kommer til å bli sååå bra. Så krysser vi bare fingre for soooool!

Petrus og Petrine

22.06.2012 kl.20:19

Vi skaffet oss telt i høst, og skal bruke det i sommer. Med to rom og en kjøkkendel. Gutta gleder seg veldig ;)

Anne

01.08.2012 kl.21:50

Akkurat et slik telt vi planlegger å kjøpe! Kan jeg få spørre om hvor/hvilket nett-sted dere kjøpte det fra?

Skriv en ny kommentar

hyggeligkaos

hyggeligkaos

35, Tønsberg

Mitt navn er Kirsten, jeg er 35 år, oppvokst i Nord-Østerdalen men nå bosatt i Tønsberg. Jeg er gift, og har 3 herlige sønner født i 2005, 2007 og 2010. Mine interesser er familien, hus og hjem, strikking, baking og mye annet. Hverdagen i en familie på 5 er hektisk. Og til tider kaotisk. Men det er et hyggelig kaos som jeg ikke ville vært foruten!

Kategorier

Arkiv

hits