Bilkjøring med barn

Bilkjøring med barn kan være en prøvelse. Noen blir bilsyke, og de aller fleste blir fort lei.

Det viktigste når du skal kjøre langt med barn er å planlegge i forkant. Og ta hensyn til akkurat ditt/dine barn. Alle barn er forskjellige. Noen sovner lett og sover godt i bil, da kan det kanskje vurderes å kjøre på kvelden/natten. Men å kjøre på natten med et lite barn som ikke får sove og dermed blir overtrøtt, er virkelig et mareritt. Det kan vi skrive under på. Det ble med det ene forsøket. Gråtende unge og nesten ingen steder å stoppe siden alt er stengt, det er virkelig ikke noe man vil oppleve flere ganger.

Planlegg kjøreruten, og finn gjerne steder det er greit å stoppe for å ta en pause. Om dere skal kjøre i mange timer er det ekstra bra hvis man kan finne mulighet for en stopp på et par timer halvveis, gjerne med en hyggelig aktivitet slik at barna har noe å se fram til.

Is-stopp er fint. Men ha i bakhodet at store is med vanilje og sjokolade kan bli kvalmende, og ikke nødvendigvis lurt for unger som kan ha tendenser til bilsyke. Da er det bedre med saftis. Mye sukker kan også gi urolig unger. Bokser med ferdigkuttet frukt er kjekt å ha i bilen. Og litt drikke selvfølgelig. Gi barna en drikkeflaske hver, men begrens tilgangen litt om dere ikke vil ha veldig hyppige tissepauser.

Ta gjerne med aktivitetsbøker eller annet ungene liker, om de klarer å se på sånt i bil.

Vi har en ting som har reddet oss når det gjelder lange kjøreturer, nemlig bærbar dvd-spiller.


(Bilde fra komplett.no)

Vi har to spillere fra NextBase. De er noen år gamle. En på deling for de to eldste, som sitter forovervendt, og en egen til minstemann som er vendt bakover, og tross alt har litt annen smak når det gjelder filmer enn storebrødrene. Allerede fra ungene er litt over 1 år har de fått se på film i bilen på lengre turer. Selv for de små som kanskje ikke er så interessert i tv og film ennå, gir det dem noe å se på mens de sitter der spent fast, og tålmodigheten øker. Og for de eldste er det helt suverent. Når de har sett ferdig en langfilm er det nesten på tide med en pause uansett.

Dvd-spillere finnes i mange prisklasser. Det viktigste er egentlig å få med utstyr som gjør de enkle å få festet skikkelig i bilen. En iPad gjør også fint nytten, men bør også festes fast, man vil jo ikke risikere at sånt skal fly rundt i bilen om det blir en bråstopp.

En annen idè er lydbøker. Enten med høretelefoner for hvert enkelt barn, eller i bilens cd-spiller. Kanskje kan hele familien få en ekstra fin kjøretur med en hyggelig familiebok å høre på? Her er det mye å velge i, ta en tur innom biblioteket før ferien!

Ellers er det viktig å ta den tiden man trenger. Stress er aldri hyggelig, og gir i allefall ingen god start på ferien. Vær lydhør for de i baksetet.

Og glem for all del ikke å sikre barna skikkelig i bilen! Ta gjerne en titt her!

Så er det bare å ønske dere en god tur!

Én kommentar

Monica

14.06.2012 kl.09:44

Se film på tur er gull! Også på flyturer. Ja, gjør man litt forberedelser - blir bilturer alltid hyggeligere.

Skriv en ny kommentar

hyggeligkaos

hyggeligkaos

35, Tønsberg

Mitt navn er Kirsten, jeg er 35 år, oppvokst i Nord-Østerdalen men nå bosatt i Tønsberg. Jeg er gift, og har 3 herlige sønner født i 2005, 2007 og 2010. Mine interesser er familien, hus og hjem, strikking, baking og mye annet. Hverdagen i en familie på 5 er hektisk. Og til tider kaotisk. Men det er et hyggelig kaos som jeg ikke ville vært foruten!

Kategorier

Arkiv

hits