Ferieplanlegging

Halve feriegleden er planleggingen, syns jeg. Planlegge, drømme og glede seg!

Og nå som ferien nærmer seg med stormskritt er det ikke fritt for at tankene spinner mye (litt vel mye?) rundt ferie.

Utfordringen er at i år ha vi planlagt en "ta ting på sparket"-ferie. Akkurat som om jeg klarer det... Vel, jeg har ikke planlagt noe fast, bare noen fine muligheter! Bare sånn at vi ikke ender opp med å egentlig ikke få gjort noen som helst i ferien. (Flink ja! Her har du "ta-ting-på-sparket"-mammaen selv!)

Altså, poenget er at vi ikke skal noe veldig spesielt til et spesielt tidspunkt. Vi har 3 1/2 uker med felles ferie for hele familien, i tillegg til en langhelg i august da SFO holder stengt oga planlegging til skolestart.

På de to ukene har vi en ting vi MÅ, og det er å besøke min familie, dvs min søster og hennes familie, i vakre Vingelen, min barndomsbygd. Siden min søster har overtatt gården etter mine foreldre snakker vi her om ekte fjell og bondegårdsferie. Skikkelig spennede for ungene, og med litt eldre fettere og kusine i tillegg, er dette noe ungene gleder seg stort til. Heldigvis. Ellers må jeg si at 6 timer bilkjøring ikke er det vi voksne gleder oss mest til. Men med litt alternativer til kjørerute og mulige stopp på veien, går det greit. Ruten over ringebufjellet og ned Gudbrandsdalen istedet for Østerdalen er en vri vi har tatt tidligere. Gjerne med en stopp på noen timer i Lilleputthammer.

Ellers har vi jo kjøpt nytt telt. Det kan du lese mer om her. Og dette må jo prøves ut i sommer.

Det må jo bli bra? Se så stort og fint det er!


Riktignok tar det litt stor plass i bilen, men om man bare planlegger godt (Se der ja, planlegging igjen) så skal vi nok få plass. Håper jeg.


Så om resten av familien er enig med planleggeren, så setter vi opp teltet her, ikke langt fra Strømstad.

Rett ved et lite eventyrland.


(Bilde fra daftø.se)

Og med bassenger og aktiviteter for ungene.

Og ikke lengre unna Gøteborg enn at det er fint mulig med en dagstur dit. (for jeg tror nok teltet vårt tar såpass tid å sette opp at det er greit å være relativt bofast.)

For eksempel for å besøke Universeum.

For jeg tror kanskje gutta vil digge dette.Og Liseberg er jo også en mulighet, selv om våre gutter ikke er så ivrig på karuseller og sånt foreløpig.

Og ellers har vi dyreparken Nordens Ark som ikke er langt unna.

Og en båttur til Koster er jo deilig om været blir fint.

Men dette fyller jo ikke 3 1/2 uke, + en langhelg, så det er fortsatt rom for masse impulsitivitet! Jeg må bare vite om det litt på forhånd, slik at jeg kan planlegge. ;)


 

Én kommentar

Nann Karin

26.06.2012 kl.09:55

Hei og hopp!

Som den Østfold boende jeg er, så slår jeg et slag både for Nordens ark og universeum :) Det har du kanskje sett på bloggen min.

Det kan være at vi stjeler tipset om campingplass fra dere.

Ikke lang reise og det så jo kjempe flott ut :)

Stor klem :)

Skriv en ny kommentar

hyggeligkaos

hyggeligkaos

35, Tønsberg

Mitt navn er Kirsten, jeg er 35 år, oppvokst i Nord-Østerdalen men nå bosatt i Tønsberg. Jeg er gift, og har 3 herlige sønner født i 2005, 2007 og 2010. Mine interesser er familien, hus og hjem, strikking, baking og mye annet. Hverdagen i en familie på 5 er hektisk. Og til tider kaotisk. Men det er et hyggelig kaos som jeg ikke ville vært foruten!

Kategorier

Arkiv

hits