Jeg er så heldig!

Det kan være lett å glemme hvor bra man egentlig har det når hverdagens mas og kjas tar overhånd. Glemme hvor heldig man er. Jeg føler meg utrolig priviligert for tiden. Jeg har 3 herlige gutter, et hyggelig hus, en jobb, gode venner og enn mann jeg elsker.

Guttene er friske og har det bra, har mange venner og familie. Huset vårt er et evighetsprosjekt når det gjelder oppussing og påbygging for å få det sånn vi vil ha det, men vi elsker beliggenheten, med sjøutsikt, kort vei til både strand, skog og by, og med masse jevngamle unger i gata. Jobben min kan være stressende med mye overtid i perioder, men også med stor frihet. Jeg trives med både arbeidsoppgaver og kollegaene mine. Greit betalt er det også, selv om jeg aldri blir rik. Jeg føler meg utrolig heldig som har en jobb å gå til, og kropp og sjel som liker det. Å ikke kunne jobbe ville virkelig vært et stort nederlag for meg. 2 mnd med arbeidsledighet for noen år siden var nok til å vise meg det.

Jeg har gode venner som bryr seg om meg. Som alltid vil være der for meg. Vi ses nok ikke så ofte som vi skulle ønske, men gode vennskap tåler det!

Og sist, men ikke minst: Jeg er så heldig at jeg er gift med en mann jeg elsker og som elsker meg. Jada, innimellom blir jeg møkk lei av han, og sikkert han av meg også. Men heldigvis er vi begge innstilt på å holde sammen resten av likvet, så vi klarer alltid å løse problemene. For noen år siden ble problemene så store at vi ba om hjelp utenfra for å komme vidre. Det lærte oss veldig mye. Innstillingen har alt å si. Ønsker man at det skal fungere, så får man det til å fungere. Og jeg mener at alle som har barn plikter å gjøre alt de kan for å få det til å fungere. Det er ikke lov til å gi opp uten å ha prøvd alt. Men det krever innsats fra begge parter.

Dessverre har vi flere venner og bekjente som har slitt med forholdene det siste året. Det er så trist å se. Noen tror jeg vil ordne seg, men ser også at det går mot noen brudd.

I Vestfold i fjor ble det tatt ut 654 seprasjoner, og 595 par skilte seg. Mens 1042 par giftet seg. Det er altså flere brudd enn nye giftemål. Og i tillegg kommer de som går fra hverandre uten å ha vært gift.

Pågangen hos familievernkontoret tar seg opp nå etter sommerferien, av par som ønsker å jobbe med parforholdet. Etter jul er det gjerne flere henvendelser om mekling, dvs om samarbeid om ungene ved samlivsbrudd. Familievernkontoret ønsker at folk skal komme tidlig, da er det lettere å hjelpe. Men man må først innrømme at man trenger hjelp.

Vi er som sagt veldig fornøyd med hjelpen vi fikk hos familievernkontoret. Det handler mye om hjelp til å forstå hverandre.

Her kommer noen tips fra parterapautene Nina og Sigmund Sontum som jeg syns er veldig gode.

 

Du kan kun forandre deg selv

Du kan oppnå endring ved å erkjenne hva som er din del av det som ikke fungerer. Å se partneren som et forandringsprosjekt er nyttesløst.

Begge har rett ut fra sin oppfatning

Vi er forskjellige, men det betyr ikke at en tar feil. Forsøk å se den andres virkelighet som like viktig som din.

Bekreft og prioriter hverandre

Vær oppmerksom på hva/hvordan du kommuniserer. Du kan faktisk få partneren din til å slukne eller skinne. Se etter skattene, de er der! Vær raus med ekte bekreftelser!

Søk støtte om dere står fast

Parforhold kan repareres og forvandles. Samlivsbrudd er dyrt, forebygging billig.
Jeg er heldig jeg. Men jeg har jobbet hardt for å få det så bra som jeg har det nå. Man er sin egen lykkes smed. Man kan prøve å skylde på alle andre, men det er bare en selv som kan gjøre noe konkret med sin egen situasjon.

Jeg håper dere alle er like heldige som meg, og ønsker dere en riktig fin søndag!


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hyggeligkaos

hyggeligkaos

35, Tønsberg

Mitt navn er Kirsten, jeg er 35 år, oppvokst i Nord-Østerdalen men nå bosatt i Tønsberg. Jeg er gift, og har 3 herlige sønner født i 2005, 2007 og 2010. Mine interesser er familien, hus og hjem, strikking, baking og mye annet. Hverdagen i en familie på 5 er hektisk. Og til tider kaotisk. Men det er et hyggelig kaos som jeg ikke ville vært foruten!

Kategorier

Arkiv

hits