Barn og sykdom

Det er ikke til å komme utenom at det er noen runder med sykdom i løpet av året når man har 2 barnehagegutter og en skolegutt i huset. Og jeg innser at vi småbarnsforeldre neppe er de mest attraktive arbeidstakerne. Ikke nok med at vi stadig må være hjemme med syke barn, vi har lettere for å bli syke selv også. Og lite fleksible på ferie er vi. For ikke å snakke om alle planleggingsdager som vi må ha fri. Men heldigvis ser da noen arbeidsgivere verdien i oss også.

Denne gangen er det skolegutten som har vært hjemme et par dager, med feber. Våken på natta har han også vært, slik at resten av familien er døtrøtt og segneferdig etter å ha blitt holdt våken halve natta.

Men jammen er det noe annet å være syk hjemme i dag enn det var når jeg var barn. Da var det kjempekjedelig å være syk. Med kun NRK1 å se på TV, var det beste håpet å lese gamle blader eller en bok for å underholde seg selv, om man var såpass i form da. Nå er det flere tv-kanaler som sender barneprogrammer hele dagen, i tillegg til tv- spill, internett, iPad, Nintendo DS og mye annet man kan underholde seg med. Faktisk kan det nesten bli for attraktivt å være syk. Så det gjelder å begrense underholdningen litt, la de kjede seg litt, slik at det blir attraktivt å komme på skole eller barnehagen igjen. Skolegutten vår kjedet seg fort, og er veldig klar for å leke med vennene på skolen i morgen. Mens moren skal legge seg tidlig og lade opp til overtidsjobbing resten av uka for å få tatt inn litt av den tapte tida, og krysse fingrene hardt for at ingen andre i familien blir syke!

2 kommentarer

Linn

11.09.2012 kl.21:52

Hei,

Snikleser litt hos deg innimellom, veldig koselig!

ikke hyggelig med sykdom, syns noen ganger vi ikke kommer oss gjennom en hel uke uten at noen er syke:)

Et lite spørsmål til deg, som jeg ikke helt visste hvor jeg skulle skrive noe annet sted...Jeg skal nemlig arrangere en angry birds bursdag for min sønn og har suget til meg inspirasjon fra deg. Nå er jeg på jakt etter røde godteposer, men finner det ingen plass... Kan du gi meg noen tips der?

Takk for tiden din, og god bedring til dere:)

hyggeligkaos

12.09.2012 kl.08:22

Hei Linn!

http://www.piraterogprinsesser.com/ har røde poser (under tema "ensfarget"), og jeg har også sett at de har fått inn diverse partyutstyr med Angry Birds etter at vi hadde bursdagen. De leverer raskt, har handlet der mange ganger

Lykke til! :)

Skriv en ny kommentar

hyggeligkaos

hyggeligkaos

35, Tønsberg

Mitt navn er Kirsten, jeg er 35 år, oppvokst i Nord-Østerdalen men nå bosatt i Tønsberg. Jeg er gift, og har 3 herlige sønner født i 2005, 2007 og 2010. Mine interesser er familien, hus og hjem, strikking, baking og mye annet. Hverdagen i en familie på 5 er hektisk. Og til tider kaotisk. Men det er et hyggelig kaos som jeg ikke ville vært foruten!

Kategorier

Arkiv

hits