Snart Halloween

Klokka er flyttet og det går ubønnhørlig mot vinter. Heldigvis fikk vi en helg med strålene vær, og har fått gjort både hus og hage klart til vinteren.

Sommersko og -jakker er pakket vekk, og erstattet med cherox, vintersko og boblejakker. Regntøy og støvler er bare satt litt til side, dessverre slipper vi sjeldent en vinter uten mildvær og regn her i Vestfold. Jeg som er oppvokst i Nord.Østerdalen vil gjerne ha skikkelig vinter når det først er vinter jeg da.

Men nå først er det Halloween. Før jeg fikk barn var jeg heftig imot Halloween. Denne unorske tradisjonen hadde jeg liten sans for.Men nå har jeg gitt meg. Ungene elsker Halloween. Og jeg må jo si at det er veldig lite å se fram til mellom sommerferie og jul her i landet, så det er ikke så dumt med litt "feiring" sånn i slutten av oktober, når alt er begynt å bli mørkt, og kaldt og trist. Så lenge alle oppfører seg pent og respekterer hverandre er Halloween helt greit.

I år som i fjor er jeg med å arrangerer Halloweenfest for klassen til eldstemann. Vi samler ungene på skolen, til pizza, kaker, leker og godteri. I kostymer selvfølgelig.

I år har jeg lagd Halloweenkjeks. Dvs, sukkerkjeks som er pyntet. En epleform, sommerfuglform og kakemannform ble henholdsvis Gresskar, flaggermus og skjelett.

Oppskrift på sukkerkjeks/vaniljekjeks:

1 kopp mykt smør

1 kopp sukker

1 egg

1 1/2 ts vaniljeekstrakt (evt. vaniljesukker, bruk da litt mer)

3 kopper hvetemel

1 1/4 ts bakepulver

Smør og sukker røres hvitt og luftig. Rør inn egget, vanilje og mel iblandet bakepulver litt etter litt. Deigen blie ganske fast. Sett den kjølig ca 1 time før du ruller ut deigen og stikker ut kjeks. stekes ved 190 grader i 7-8 min

Vi har også skjært ut gresskarlykt, som skal stå på trappa på onsdag. Gutta har planlagt pyntingen, og gleder seg stort! Selv minstemann går rundt og snakker om gresskar og lager skumle grimaser og lyder.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hyggeligkaos

hyggeligkaos

35, Tønsberg

Mitt navn er Kirsten, jeg er 35 år, oppvokst i Nord-Østerdalen men nå bosatt i Tønsberg. Jeg er gift, og har 3 herlige sønner født i 2005, 2007 og 2010. Mine interesser er familien, hus og hjem, strikking, baking og mye annet. Hverdagen i en familie på 5 er hektisk. Og til tider kaotisk. Men det er et hyggelig kaos som jeg ikke ville vært foruten!

Kategorier

Arkiv

hits